Stress Counseling

Stress en hulp

Je voelt iets knagen, maar wat. Je ervaart een opgejaagd gevoel, spanning in je lijf en hebt misschien wel verschillende gezondheidsklachten. Je ervaart te vaak en te veel (of mogelijk ook al te lang) stress. Misschien denk je dat je overspannen bent. Of vindt je het moeilijk om dit onder ogen te zien. Een eerste stap naar minder stress in je leven is erkennen dat je er last van hebt. Soms is dat lastig. Je denkt wellicht dat er niets aan te doen is. Je blijft maar doorgaan, maar eigenlijk kost het je steeds meer moeite. Of misschien zie je zelf geen uitweg of oplossing.

Oorzaken van stress
Het goede nieuws is dat er wél iets aan te doen is. Stress kent vele oorzaken en het is voor ieder mens weer verschillend hoe men dit ervaart. Misschien is er in jouw situatie sprake van objectieve druk, zoals alledaagse stress, werk gerelateerde stress, ingrijpende levensgebeurtenissen of slepende omstandigheden. Stress kan ongemerkt je leven binnensluipen, maar ook kan van de één op de andere seconde iets gebeuren waardoor stress groots in je leven aanwezig is. De gebeurtenissen die op ons af komen hebben we niet in de hand. Hoe we hiermee omgaan, kunnen we wél beïnvloeden. Het kan echter ook zijn dat er vooral sprake is van subjectieve druk. Dit betekent dat je stress met name wordt veroorzaakt door je (onbewuste) overtuigingen of denkpatronen.

Ons aanbod in stresscounseling
Het doel van stresscounseling is altijd dat je weer beter in je vel komt te zitten en dat de balans tussen draagkracht en draaglast weer hersteld wordt. Dat je leert en weet wat je zélf kunt doen aan stress en stressklachten.

Neem je stressklachten serieus. Je kunt erop vertrouwen dat wij je vanuit betrokkenheid en professionaliteit begeleiden naar minder stress en een mooier leven. Wacht niet tot het te laat is en je klachten verergeren. Heb je misschien toch het vermoeden dat je burn-out bent of heb je deze diagnose gekregen? Neem dan meteen contact met ons op 088 8884888.

Neem nu die eerste stap en bel, zodat we samen kunnen onderzoeken wat wij voor je kunnen betekenen. Ik weet zeker dat je leven er mooier van wordt.

Stress is een (vaak werk gerelateerde) ziekte die ontstaat door te hoge belasting, werkdruk.
Enkele symptomen -de z.g. stressreacties of stres gerelateerde klachten- zijn o.a. verlies aan concentratie, verlies van plezier in je werk, slecht slapen, voortdurend piekeren, hogere vatbaarheid voor griep en verkoudheid, chagrijnigheid, snel emotioneel
kort lontje, huilen, terneergeslagen, …
Als dit lang duurt, de belasting hoog is en je niet goed kunt omgaan met de werkdruk, kan dit uiteindelijk tot burn-out leiden: Je bent helemaal opgebrand.

Stress en burn-out is lijden. Ze worden vaak niet tijdig gezien of worden zelfs ontkent. Dat is jammer, want door er je ogen voor open te houden, er bijtijds bij te zijn, kan je veel leed voorkomen. Het is daarom goed iets meer van stress, symptomen en preventie te weten.

Herstel balans tussen werk, privé en plezier!