Individuele Therapie

Individuele Therapie

Elk individu maakt deel uit van meerdere systemen. Systemen als het gezin van herkomst, de partnerrelatie, vriendenkring, opleiding en werkomgeving. Hierin staan we voortdurend in contact met anderen. Al onze ervaringen in contact met anderen beïnvloeden onze beleving, verwachtingen, overtuigingen en gedragingen. Wat we meemaken vormt ons. In andere omstandigheden kan ons dat hinderen. Bijvoorbeeld bij de start van een partnerrelatie of als behoeften veranderen. Bij overstijgen van de draagkracht en bij langdurig tekortkomen in belangrijke behoeften, kunnen dan allerlei klachten ontstaan.

Een greep uit de thema’s waar individuele therapie op gericht kan zijn: verwerken van negatieve ervaringen uit de jeugd, problemen in relatie met familieleden, vrienden of werkrelaties, problemen met partnerkeuze, behoefte aan versterking van het zelfbeeld, hulp bij problemen met de overgang naar een andere levensfase, zoals bijvoorbeeld losmaking bij jongvolwassenheid, frustratie, stemmingsklachten, angst- en piekerklachten en psychosomatische klachten.

Schakel biedt ook individuele therapie gericht op het verwerken van een of meerdere traumatische ervaringen. Soms wordt ons leven sterker beïnvloed door gebeurtenissen uit het verleden dan we ons realiseren. We leren om gevoelens en herinneringen die verband houden met pijnlijke ervaringen te vermijden. Zo raken we gewend aan een leven met angst, onzekerheid of depressie. Dat de belasting groot is, wordt duidelijk als het leven veel van ons vraagt. We houden het niet meer vol.

Overkomt dit jou in een drukke tentamenperiode, stage, bij problemen in je relatie of een verhuizing? Kom je er alleen niet meer uit?

Dan kan individuele therapie helpen om op een dieper niveau inzicht te krijgen in wat je dwarszit en je belemmert om goed te functioneren. Het doorleven van pijnlijke ervaringen die hierbij naar boven komen, schept de mogelijkheid tot verandering.
Er bestaan veel vormen van individuele therapie. Bij het maken van een keuze is het belangrijk dat een vorm van therapie je aanspreekt en aansluit bij jouw specifieke problematiek. Het is ook van groot belang dat het voldoende klikt met de therapeut.

Bel voor een afspraak of meer informatie 088 8884888.

(Vervolg) Individuele therapie
Individuele therapie en coaching zijn zinvol als u niet lekker in uw vel zit en het u niet goed lukt om hier zelf uit te komen. U heeft het gevoel rond te blijven draaien in cirkels.
De therapie kan gaan over ingrijpende levenservaringen of psychische klachten, maar evenzeer om een luisterend oor en een goed gesprek. In samenwerking met de therapeut onderzoekt u hoe u communiceert, wat uw patronen zijn, wat u doet en wat u liever vermijdt. (Voor de inhoud van de individuele therapie, neem a.u.b. contact met ons op 088 8884888 i.v.m. maatwerk)

Onderwerpen voor therapie kunnen zijn:

– uitzoeken wat u wilt in uw leven
– binding en hechting
– relaties, familie en gezin
– problemen met seksualiteit/intimiteit en lichaamsbeleving
– verlies en rouw
– traumatische ervaringen
– boosheid en agressie
– levensfasen, veranderingen en ouder worden
– identiteit en autonomie (wie ben ik?)
– somberheid, stress of angstklachten