Hulp vragen is tegenwoordig normaal maar velen vinden dit nog moeilijk. Toch is in therapie gaan bij relatieproblemen vaak de enige oplossing om te komen tot waar men wil zijn.

Vroeger ging men zelden uit elkaar en werd men ongelukkig oud, nu is men meer geneigd om sneller uit elkaar te gaan.
Het lost echter niet altijd alles op en vandaag de dag is zeker niet iets vanzelfsprekends.

Bel vandaag nog met een van onze medewerkers voor een vrijblijvend advies. Alvast bedankt voor het vertrouwen.

Elke dag bereikbaar tussen 9:00 en 21:00 uur op 088 8884888.

Relatietherapie
Mensen kunnen op veel manieren met elkaar in contact komen. Ons sociale leven bestaat voornamelijk uit relaties met anderen. Deze relaties kunnen erg van elkaar verschillen. Een man en vrouw die getrouwd zijn met elkaar hebben bijvoorbeeld een totaal andere verhouding met elkaar dan een arts en zijn patiënt. Ook binnen de verschillende vormen van relaties bestaan veel variaties. Een echtpaar dat op het punt van scheiden staat, kijkt heel anders tegen het huwelijk aan dan een pas getrouwd koppel dat innig omarmd de vertrekhal van Schiphol binnenstapt voor hun huwelijksreis.

Omdat er binnen relaties veel fout kan gaan, is een speciale vorm van hulpverlening of counseling ontwikkeld: relatiecounseling. Een relatiecounselor is getraind om mensen, die een relatie met elkaar hebben, te helpen om beslissingen te nemen en tot oplossingen te komen waardoor beide partijen zich weer prettig voelen binnen de relatie.
Een belangrijke factor binnen de relatiecounseling is om cliënten zelf tot het inzicht te laten komen waar de problemen door worden veroorzaakt. De relatiecounselor helpt zijn cliënten om zelf stappen te ondernemen om hun relatie weer op de rails te krijgen. In een maatschappij die steeds gecompliceerder en veeleisender wordt, groeit de behoefte aan professionele relatiecounselors.

Counseling is dé manier van eigentijdse hulpverlening. Een counselor verschaft vooral raad bij sociaal-emotionele problemen, maar doet dit op een puur begeleidende manier. De counselor biedt geen kant en klare oplossingen aan maar laat zijn cliënten uiteindelijk zelf de oplossing aandragen. Op deze manier wordt een strategie ontwikkeld waardoor eventuele problemen in de toekomst zonder interventie van een relatiecounselor opgelost kunnen worden. Voor onze counselors is het een uitdaging om het probleem inzichtelijk te krijgen om gepaste hulp te bieden. De ‘klik’ tussen counselor en cliënt is dan ook van groot belang voor succes. De relatiecounselor staat hierbij als deskundig vertrouwenspersoon centraal.
Al onze counselors hebben gedegen opleidingen gevolgd om professionele hulpverlening te kunnen bieden.

Contact
Persoonlijk contact is dé manier om verder te gaan, Bel nu voor een afspraak. 088 8884888 (lokaal tarief) of via 0570 751212.

email: info@relatiecentrum.nl

Relatietherapie
Cliënten hebben de mogelijkheid te kiezen voor individuele- of gezamenlijke begeleiding. Binnen gezamenlijke begeleiding staat duidelijk communiceren centraal waardoor partners naar elkaar leren luisteren en eenvoudige conflicten samen op kunnen lossen.

Binnen de individuele begeleiding van partners gaan wij dieper in op onverwerkte gebeurtenissen die vroeger zijn ontstaan en in de relatie naar voren komen. Mensen hebben vaak de neiging de oorzaak van het niet goed lopen van hun relatie te wijten aan hun partner.
Tijdens de sessies wordt duidelijk dat beide partners een rol spelen in het niet goed functioneren van hun relatie en wordt gekeken wat door de één- en wat door de ander opgelost kan worden. Soms adviseren wij met één van de partners of met beide partners een stukje therapie afzonderlijk te doen.

Alléén of samen?
Het is ook mogelijk om sessies te volgen zonder partner. Als u zelf patronen aan kan passen, wordt het wankele evenwicht in de relatie verbroken en ontstaan er mogelijkheden voor een nieuwe balans. Ook na een scheiding kan het zinvol zijn begeleiding te krijgen. Dit kan helpen de schade voor eventuele kinderen te beperken en is daarnaast vaak belangrijk voor de eigen verwerking.

Bel vandaag nog met een van onze medewerkers voor een vrijblijvend advies. Alvast bedankt voor het vertrouwen.

Elke dag bereikbaar tussen 9:00 en 21:00 uur op 088 8884888.